Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 24 junija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave del Borisa Jesiha

Odprtje razstave del Borisa Jesiha
Kdaj:
24 januar 2019 @ 18:00 – 19:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2019-01-24T18:00:00+01:00
2019-01-24T19:00:00+01:00
Kje:
Mestna hiša
Glavni trg 4
4000 Kranj
[:SI]Odprtje razstave del Borisa Jesiha[:] @ Mestna hiša

Vljudno vabljeni na odprtje razstave del akademskega slikarja Borisa Jesiha v četrtek, 24. januarja 2019, ob 18. uri v Galeriji Mestne hiše v Kranju, Glavni trg 4.

V slikarskem opusu Borisa Jesiha prepoznavamo vrhunskega likovnega ustvarjalca. Nedvomne
kvalitete izpričujejo že njegove zgodnje slikarske kompozicije, ki so nastale ob zaključku rednega
študija in med podiplomskim študijem na ljubljanski likovni akademiji in nato do leta 1972 – včasih kot odgovor na študijski program in na usmeritve, ki jih je propagiral slovenski likovni prostor (abstrakcija, informel, Ljubljanska grafična šola), ter kot odziv na nekatere aktualne likovne smeri in gibanja od konceptualizma, poparta do hiperrealizma, ki so se tedaj uveljavile tudi pri nas. Na podlagi omenjenih gibanj, usmeritev in virov je mogoče razumeti marsikatero značilnost Jesihovega ustvarjanja v tem času.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri