Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 24 junija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave del Sonje Skaberne

Odprtje razstave del Sonje Skaberne
Kdaj:
22 april 2021 @ 19:00 – 20:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2021-04-22T19:00:00+02:00
2021-04-22T20:00:00+02:00
Kje:
Mestna hiša
Glavni trg 4
4000 Kranj
[:SI]Odprtje razstave del Sonje Skaberne[:] @ Mestna hiša

Od četrtka, 22. aprila 2021, bo v Mestni hiši v Kranju, Glavni trg 4 na ogled razstava kiparskih del Sonje Skaberne. Kako bo z odprtjem razstave, bomo sporočili naknadno.

Sonja Tavčar Skaberne (roj. 1931) spada med prve kiparke, ki so končale študij na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Diplomirala je leta 1958 pri prof. F. Smerduju, Z. Kalinu in K. Putrihu. Izpopolnjevala se je tudi na Visoki šoli za upodabljajoče umetnosti v Düsseldorfu. Od leta 1960 je bila zaposlena kot profesorica za tehnično in likovno vzgojo na osnovni šoli na Ledini in v Prulah. Prvo samostojno razstavo je imela leta 1978 v Kranju. Ukvarjala se je predvsem z malo in portretno plastiko v glini. Na razstavi v Kranju bo na ogled del kiparkinega opusa. Kranjski del razstave bo predvidoma predstavljen tudi v Lamutovem likovnem salonu v Kostanjevici na Krki.   

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri