Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 23 junija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave del Franca Beštra

Odprtje razstave del Franca Beštra
Kdaj:
21 maj 2021 @ 10:00 – 18:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2021-05-21T10:00:00+02:00
2021-05-21T18:00:00+02:00
Kje:
Prešernova hiša
Prešernova ulica 7
4000 Kranj
[:SI]Odprtje razstave del Franca Beštra[:] @ Prešernova hiša

Vljudno vabljeni na ogled razstave del Franca Beštra, od petka, 21. maja 2021, dalje v Galerijo Prešernove hiše. 

Franc Bešter, rojen leta 1957. Leta 1983 je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani (prof. Š. Planinc, J. Bernik, G. Gnamuš). Od 1983 je bil likovni pedagog na osnovni šoli F. Prešeren v Kranju, nato v svobodnem poklicu, razen 1999 do 2004, ko je poučeval likovno vzgojo na gimnaziji na Jesenicah. Priredil je okrog 80 samostojnih razstav. Izdal je več knjig (Nebeško kraljestvo, Potovanje zavesti), ki se navezujejo tudi na njegovo slikarsko delovanje, pri katerem so prisotne prvine nadrealizma. Na pregledni razstavi, na kateri se po 30 letih ponovno samostojno predstavlja v razstavnih prostorih muzeja, bomo opozorili na najpomembnejše motivne sklope Beštrovega slikarstva.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri