Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 27 maja 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave del Vasja Doberleta

Odprtje razstave del Vasja Doberleta
Kdaj:
12 maj 2016 @ 19:00 – 20:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2016-05-12T19:00:00+02:00
2016-05-12T20:30:00+02:00
Kje:
Mestna hiša
Glavni trg 4
4000 Kranj
Slovenija
<!--:SI-->Odprtje razstave del Vasja Doberleta<!--:--> @ Mestna hiša | Kranj | Kranj | Slovenija

Gorenjski muzej Vas vljudno vabi na odprtje retrospektivne fotografske razstave del

Vasja Doberleta ob 70-letnici – cikli Avtorefleksi, Pesem gozda, Nova ekološka resnica, Utrinki: Glasba, Ples, Mestno življenje, Orwelija, Staro mesto v četrtek, 12. maja 2016, ob 19. uri v Galeriji Mestne hiše, Glavni trg 4, Kranj.

Razstavo, ki jo kranjski fotograf Vasja Doberlet postavlja na ogled ob svoji 70-letnici, lahko v grobem razdelimo na štiri dele. V prvem, ki je novejši in nekoliko obsežnejši, predstavlja podobe odsevov v avtomobilih – Avtoreflekse. To je projekt, ki je začel nastajati leta 2013 in še traja, zanj pa je Doberlet prejel naslov mojster fotografije MFIAP. Drugi del razstave je Pesem gozda, tretji Nova ekološka resnica (Ranjena krajina), četrti pa je motivno bolj razgiban in prikazuje nekatere že znane teme iz avtorjevega opusa, ki se navezujejo na žanrske prizore, urbano okolje in figure v gibanju. Sem spadajo cikli Glasba, Ples, Orwelija, Mestno življenje, Staro mesto in nekaj podob iz Kranja. Avtor jih povzame kar z Utrinki.

 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri