Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 23 junija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Le korak do Oplenove hiše: šivanje po starem na Poletno muzejsko noč

Odprtje razstave Le korak do Oplenove hiše: šivanje po starem na Poletno muzejsko noč
Kdaj:
17 junij 2016 @ 19:00 – 20:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2016-06-17T19:00:00+02:00
2016-06-17T20:00:00+02:00
Kje:
Muzej Tomaža Godca
Zoisova ulica 15
4264 Bohinjska Bistrica
Slovenija
<!--:SI-->Odprtje razstave Le korak do Oplenove hiše: šivanje po starem na Poletno muzejsko noč<!--:--> @ Muzej Tomaža Godca | Bohinjska Bistrica | Radovljica | Slovenija

V Muzejih v Bohinju kot del Poletne muzejske noči v Oplenovi hiši pripravimo prireditev »Šivanje po starem.« Avtentično okolje pripomore k doživljanju preteklega časa, ko so naše babice in prababice ob večerih ob kmečki peči v »hiši« tkale, šivale, vezle in pletle.

Od leta 2009 se v Oplenovi hiši vsako leto zberejo »Ženske ročnih del Bohinja« in pod vodstvom Minke Kocjanc in Tončke Zupanc šivajo na star način.

Izdelki, ki so plod skupnega dela, so povezani z življenjem nekoč in ostanejo na ogled ali za uporabo v muzeju: noše za oskrbnike, posteljnina za Oplenovo hišo, prtiček za na mizo v »hiši« in za v bohkov kot, zavese … Sodelujoče vsako leto sešijejo tudi izdelek zase: spalno srajco, brisačko z monogramom, naglavno ruto, predpasnik, prtiček za nočno omarico … Izbor izdelkov si boste lahko ogledali na razstavi, ki ni le predstavitev vsakoletnega dogajanja, ampak tudi zahvala za ves trud in vsakoletno nesebično predajanje tradiconalnega znanja.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri