Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 23 junija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Lirika črte

Odprtje razstave Lirika črte
Kdaj:
7 maj 2015 @ 19:00 – 20:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2015-05-07T19:00:00+02:00
2015-05-07T20:30:00+02:00
Kje:
Mestna hiša
Glavni trg 4
4000 Kranj
Slovenija
<!--:SI-->Odprtje razstave Lirika črte<!--:--> @ Mestna hiša | Kranj | Kranj | Slovenija

Na Gorenjskem deluje 6 muzejev, ki se v zadnjih letih javnosti predstavljajo s skupnimi razstavami, ki so dobro obiskane in med gledalici odlično sprejete.

Tokrat se Gorenjski muzej, Medobčinski muzej Kamnik, Loški muzej, Tržiški muzej, Muzeji radovljiške občine in Gornjesavski muzej predstavljamo z galerijsko dejavnostjo. Kustosi za umetnostno zgodovinsko stroko in galerijske dejavnosti smo se odločili, da bomo za projekt izbrali motiviko in osnovno ploskev (nosilec), ki sta prisotna v vseh enotah, in s tem začrtali pot naši predstavitvi, ki smo jo naslovili Lirika črte. Predstavljamo namreč dela na papirju, a tehnika pri tem nima bistvene vloge. Razstava ponuja v tehniki raznovrstna dela pomembnih slovenskih umetnikov, ki so tako ali drugače prispevali v galerijske fonde posameznih muzejev, hkrati pa z motiviko figure začrtuje rdečo nit razstave.

Razstava bo na ogled do 15. junija 2015.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri