Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 23 junija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Lirika črte

Odprtje razstave Lirika črte
Kdaj:
8 december 2016 @ 18:00 – 19:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2016-12-08T18:00:00+01:00
2016-12-08T19:00:00+01:00
Kje:
galerija Grad, Bistriški grad
Grajska ulica 11
9000 Murska Sobota
Slovenija
<!--:SI-->Odprtje razstave Lirika črte<!--:--> @ galerija Grad, Bistriški grad | Murska Sobota | Murska Sobota | Slovenija

Razstava vseh muzejev Gorenjske Lirika črte se seli v prostore galerije Grad v Slovenski Bistrici. Odprtje bo v četrtek, 8. decembra 2016, ob 18.uri v Bistriškem gradu, Grajska ulica 11.

Kustosi za umetnostno zgodovinsko stroko in galerijske dejavnosti, ki delujejo po muzejih Gorenjske, so se odločili, da bodo za projekt izbrali motiviko in osnovno ploskev (nosilec), ki sta prisotna v vseh enotah, in s tem začrtali pot predstavitvi, ki so jo naslovili Lirika črte. Predstavljajo namreč dela na papirju, a tehnika pri tem nima bistvene vloge. Razstava ponuja v tehniki raznovrstna dela pomembnih slovenskih umetnikov, ki so tako ali drugače prispevali v galerijske fonde posameznih muzejev, hkrati pa z motiviko figure začrtuje rdečo nit razstave.

Razstava bo odprta do 21. januarja 2017.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri