Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 19 julija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Dediščina Rutarjana Stanka Koširja

Kdaj:
26 november 2015 @ 18:00 – 19:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2015-11-26T18:00:00+01:00
2015-11-26T19:30:00+01:00
Kje:
Mestna hiša
Glavni trg 4
4000 Kranj
Slovenija

Stanko Košir (1917-2014) iz Gozda Martuljka je Gorenjskemu muzeju leta 2006 podaril miniature notranje opreme gornjesavske hiše in orodja za predelavo lanu in volne, izdelane v merilu 1:5, skupaj z njimi pa tudi dve maketi hiše in lopo za namestitev teh miniatur. Miniature so zanimive, ker nas na igriv način seznanjajo z nekdanjim pohištvom in orodjem. Gospod Košir je srčno in modro odgovoril na potrebo, da v hitrem tempu potrošniškega življenja ohranimo spomin na naše prednike, njihovo delo, trud in veselje, ko je napisal in izdal 13 knjig o dediščini jezika in načina življenja v rodnih Rutah –Gozdu Martuljku, izdeloval turistične spominke in oblikoval korenine, ki jih je našel v bližnjih hudournikih. V Liznjekovi hiši v Kranjski Gori je na stalni razstavi predstavljen njegov prispevek k spoznavanju in razvijanju lokalne dediščine.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri