Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 19 julija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave monotipij Lojzeta Spacala

Odprtje razstave monotipij Lojzeta Spacala
Kdaj:
1 februar 2018 @ 18:00 – 19:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2018-02-01T18:00:00+01:00
2018-02-01T19:30:00+01:00
Kje:
Prešernova hiša
Prešernova ulica 7
4000 Kranj
Slovenija
[:SI]Odprtje razstave monotipij Lojzeta Spacala[:] @ Prešernova hiša | Kranj | Slovenija

Prešernov nagrajenec Lojze Spacal velja za enega najvidnejših likovnih ustvarjalcev v povojnem slovenskem in italijanskem prostoru ter za svetovno uveljavljenega umetnika, ki je svoj ustvarjalni vrh dosegel v grafičnih tehnikah, kjer je ustvaril celo vrsto unikatnih pristopov. Ustvarjal je tudi v drugih uveljavljenih  in mešanih tehnikah. Zapisal se je kot umetnik Istre in Krasa, saj je motive črpal iz teh dveh pokrajin in jih preoblikoval v lasten likovni jezik.

Na razstavi bo skozi monotipijo predstavljeno prvo slogovno zaokroženo obdobje njegovega ustvarjanja, ki spada v čas pred 2. svet. vojno in je obarvano še precej realistično. Dela so iz zasebnih zbirk. Razstava bo ponujala izhodišča za razmišljanje o nadaljnji umetnikovi poti in se smiselno navezuje na dela razstavljena v Galeriji Prešernovih nagrajencev.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri