Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 julija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Nazaj k predmetu – Konservatorsko-restavratorski stik s preteklostjo

Odprtje razstave Nazaj k predmetu – Konservatorsko-restavratorski stik s preteklostjo
Kdaj:
18 junij 2020 @ 19:00 – 20:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2020-06-18T19:00:00+02:00
2020-06-18T20:00:00+02:00
Kje:
Mestna hiša
Glavni trg 4
4000 Kranj
[:SI]Odprtje razstave Nazaj k predmetu - Konservatorsko-restavratorski stik s preteklostjo[:] @ Mestna hiša

Vabimo Vas na odprtje konservatorsko restavratorske razstave

NAZAJ K PREDMETU – KONSERVATORSKO RESTAVRATORSKI STIK S PRETEKLOSTJO

v četrtek, 18. junija 2020, ob 19. uri v Galeriji Mestne hiše, Glavni trg 4, Kranj.

Iz vsebine razstave:

Konservatorsko-restavratorska dejavnost je v Gorenjskem muzeju prisotna že od leta 1957. Sprva kot Restavratorska delavnica, saj se je predvsem posvečala zgodovinskim in umetnostnozgodovinskim predmetom in objektom. Zaradi rastoče etnografske, kulturnozgodovinske, arheološke in zgodovinske dejavnosti pa je bila leta 1964 ustanovljena še konservatorska delavnica. Danes obe delavnici delujeta pod enotnim nazivom Konservatorsko-restavratorski oddelek Gorenjskega muzeja, ki ima sedež na dveh lokacijah, in je specializiran za konserviranje in restavriranje arheoloških predmetov, kulturnozgodovinskih predmetov, kot so predmeti umetne obrti, etnoloških predmetov, predmetov novejše zgodovine, umetnostnozgodovinskih predmetov in predmetov iz sodobnosti.

Konservatorsko-restavratorska razstava z naslovom Nazaj k predmetu: Konservatorsko-restavratorski stik s preteklostjo nam želi približati delo konservatorjev in restavratorjev v muzeju, ki pogosto ostane skrito očem širše javnosti. Na razstavo smo vključili  izbrane muzealije iz različnih obdobij, zbirk in materialov ter fotografske posnetke posameznih konservatorsko-restavratorskih posegov. Tokratni izbor zajema konservatorsko-restavratorske postopke na predmetih iz usnja kovine, keramike, lesene plastike, slik na platnu in poslikanega pohištva.

VLJUDNO VABLJENI

 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri