Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 maja 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Dogodek je tu, dogodek imate v mestu! – Teden slovenske drame – 50 let

Odprtje razstave Dogodek je tu, dogodek imate v mestu! – Teden slovenske drame – 50 let
Kdaj:
20 junij 2020 @ 20:30 – 22:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2020-06-20T20:30:00+02:00
2020-06-20T22:30:00+02:00
Kje:
grad Khislstein
Tomšičeva 44
4000 Kranj
[:SI]Odprtje razstave Dogodek je tu, dogodek imate v mestu! - Teden slovenske drame - 50 let[:] @ grad Khislstein

»DOGODEK JE TU, DOGODEK IMATE V MESTU!«  TEDEN SLOVENSKE DRAME – 50 LET

Gorenjski muzej Vas skupaj s Slovenskim gledališkim inštitutom in Prešernovim gledališčem Kranj vljudno vabi na odprtje razstave v soboto, na Poletno muzejsko noč, 20. junija 2020, ob 20.30 uri v grad Khislstein, Tomšičeva 44, Kranj. V kulturnem programu si bomo lahko ogledali omnibus Monologov s kavča, ki so jih v Prešernovem gledališču ustvarili v času karantene in smo si jih lahko ogledali na spletu.

 V Prešernovem gledališču Kranj se vsako leto 27. marca, na svetovni dan gledališča, prične festival Teden slovenske drame. Letos je bilo zaradi epidemije korona virusa vse drugače. Odpadel je festival in prestavljeno je bilo odprtje težko pričakovane razstave posvečene 50. Tednu slovenske drame. Avtorici omenjene razstave sta mag. Monika Rogelj iz Gorenjskega muzeja in Tea Rogelj iz Slovenskega gledališkega inštituta.

Zaradi omejenega števila sedežev Vas prosimo, da svojo udeležbo potrdite v tajništvu gledališča po telefonu 04 280 49 00 ali na elektronskem naslovu pgk@pgk.si oziroma najkasneje do četrtka, 18. junija 2020, do 12. ure. Na dan prireditve boste vstopnice lahko prevzeli pred vhodom v grad Khislstein.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri