Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 23 junija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Strojno izdelane čipke in vezenine iz zbirke Novejše zgodovine Gorenjskega muzeja

Odprtje razstave Strojno izdelane čipke in vezenine iz zbirke Novejše zgodovine Gorenjskega muzeja
Kdaj:
4 september 2014 @ 19:00 – 20:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2014-09-04T19:00:00+02:00
2014-09-04T20:00:00+02:00
Kje:
Gorenjski muzej - Mestna hiša
Glavni trg 7
4000 Kranj
Slovenija
<!--:SI-->Odprtje razstave Strojno izdelane čipke in vezenine iz zbirke Novejše zgodovine Gorenjskega muzeja <!--:--> @ Gorenjski muzej - Mestna hiša | Kranj | Slovenija

Gorenjski muzej Vas vljudno vabi na odprtje razstave Strojno izdelane čipke in vezenine iz zbirke Novejše zgodovine Gorenjskega muzeja v četrtek, 4. septembra 2014, ob 19. uri v Mestno hišo, Glavni trg 4, Kranj.

Avtorica razstave in obrazstavnega kataloga je mag. Monika Rogelj.

Razstava bo na ogled do 5. oktobra 2014.

Iz obrazstavnega kataloga:

Ena temeljnih in prepoznavnih zbirk Gorenjskega muzeja je zbirka industrijske dediščine 20. stoletja, v kateri hranimo izdelke in gradivo različnih gorenjskih tovarn. Še posebej je obsežna zbirka gradiva tekstilne panoge, ki je v preteklem stoletju doživela izjemen razcvet. Del omenjene zbirke so izdelki in knjige vzorcev iz zapuščine tovarne Vezenine Bled in prednikov, edinega domačega izdelovalca strojnih čipk in vezenin. Podjetje je delovalo od leta 1924 do 2004, ko so se vezilni stroji na Bledu dokončno ustavili.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri