Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 15 julija 2024

Scroll to top

Top

Otvoritev razstave: Sv. Janez Krstnik – starodavno svetišče ob Bohinjskem jezeru

Otvoritev razstave: Sv. Janez Krstnik – starodavno svetišče ob Bohinjskem jezeru
Kdaj:
20 september 2016 @ 19:30 – 20:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2016-09-20T19:30:00+02:00
2016-09-20T20:30:00+02:00
Kje:
Center TNP Bohinj
4265 Stara Fužina
Slovenija
<!--:SI-->Otvoritev razstave: Sv. Janez Krstnik - starodavno svetišče ob Bohinjskem jezeru<!--:--> @ Center TNP Bohinj | Stara Fužina | Radovljica | Slovenija
Razstava predstavlja izsledke najnovejših arheoloških spoznanj, ki so nastala na podlagi proučevanj najstarejše zgodovine Bohinja ter zaščitnih arheoloških izkopavanj pri cerkvi Sv. Janeza Krstnika.

Avtorica razstave Mija Ogrin bo predstavila najstarejšo zgodovino Bohinja. Območje, kjer danes stoji cerkev Sv. Janeza Krstnika je bilo poseljeno že v prazgodovinskem in rimskem času in je mesto starodavnega svetišča.

Razstava je nastala v sklopu projekta Mali muzeji – Živi muzej, ki ga je vodil Turizem Bohinj.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri