Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 27 maja 2024

Scroll to top

Top

Poletna otroška delavnica pred gradom Khislstein

Kdaj:
28 avgust 2013 @ 10:00 – 12:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2013-08-28T10:00:00+02:00
2013-08-28T12:00:00+02:00
Kje:
Gorenjski muzej - grad Khislstein
Tomšičeva ulica 42
4000 Kranj
Slovenija
Cena:
2 eur
Kontaktna oseba:
Magda Zore
051 615 388

V času poletnih počitnic bodo vsako sredo ob 10. uri na dvorišču gradu Khislstein / ali v gradu, če bo slabo vreme, potekale ustvarjalne otroške delavnice, vezane na naše trenutne razstave.

Starše, dedke in babice vabimo, da pripeljejo otroke in vnuke na ustvarjalno preživljanje počitniškega časa.

– 10.7. – Otroška delavnica Od gline do lonca; ustvarjanje z glino, v tehniki kačice bo vsak izdelal svojo glineno posodo.

– 17.7. – Predstavitev računalniške igrice Skrinje naših praprababic. S pomočjo kratkočasne igrice nas bo Muzejčica seznanila z značilno poslikavo skrinj.

– 24.7. – Pokukajmo v babičino skrinjo. Na apripravljene lesene podlage bomo po vzoru motivov s skrinj izdelali lep stenski okras.

– 31.7 – izdelava obeskov za ogrlice, zapestnice ali ključe iz fimo mase po vzoru neolitskih figuric s teritorija današnjega Beograda.

– 7.8 – slikanje po vzoru motivov s starih kmečkih skrinj na majhne kartonaste makete skrinj.

-14.8 – izdelava glinenih figuric po vzoru neolitske plastike s teritorija današnjega Beograda.

– 21.8 – stare otroške igre na vrtu gradu Khislstein. V primeru lepega vremena se bomo igrali stare pastirske igre (koza klamf, škarjice brusit, gumbe metat, hoja s hoduljami…), v primeru dežja pa stare namizne otroške igre (špana, volk in kozliček…)

– 28.8 – Povratek v kameno dobo – šivanje kož, mletje žita, preja z ročno preslico, oblikovanje posode iz gline.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri