Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 julija 2024

Scroll to top

Top

Predstavitev knjige Planšarstvo v Bohinju

Predstavitev knjige Planšarstvo v Bohinju
Kdaj:
15 marec 2024 @ 19:00 – 20:00 Europe/Ljubljana Časovni pas
2024-03-15T19:00:00+01:00
2024-03-15T20:00:00+01:00
Kje:
Center TNP Bohinj, Stara Fužina
V petek, 15.3. 2024, vas ob 19h vas vabimo v Center TNP Bohinj v Stari Fužini na predstavitev
 
nove knjige Planšarstvo v Bohinju: »Vse svoje življenje sem pustil v siru.«
 

Avtorica Anka Novak je bila kot kustosinja etnologinja v Gorenjskem muzeju zaposlena v letih med 1959 in 1992. V tem času je intenzivno raziskovala tudi bohinjsko planšarstvo in med drugim uredila stalno razstavo v Planšarskem muzeju v Stari Fužini. Knjiga, ki jo predstavljamo, pa je rezultat njenega več desetletnega dela, tako na terenu na planinah, kot pri zbiranju informacij med domačini ter študiju literature in arhivskih virov.

Knjigo je izdal Gorenjski muzej, njeno pripravo pa sta sofinancirala Javni zavod Triglavski narodni park in Turizem Bohinj. Predstavila jo bo njena urednica, Saša Roškar z Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, ki se je zadnjih nekaj let posvečala urejanju in pripravi na izdajo te knjige.

Gre za verjetno najbolj celovit pregled bohinjskega planšarstva na enem mestu doslej. Knjiga vključuje izjemen izbor fotografij in dragocene informacije, izstopajo pa tudi osebne zgodbe in razmišljanja bohinjskih majerjev in majeric, ki jih mnogi med vami poznate in se jih še dobro spominjate.

Na dogodku bo prisotna tudi avtorice knjige Anka Novak.

Knjigo bo mogoče kupiti. 

Vabljeni! 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri