Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 23 junija 2024

Scroll to top

Top

Predstavitev knjige Suha in Sušani

Kdaj:
14 april 2018 @ 20:00 – 21:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2018-04-14T20:00:00+02:00
2018-04-14T21:30:00+02:00

Vljudno vabljeni na predstavitev knjige Suha in Sušani v kulturnem domu v Predosljah v soboto, 14.4.2018, ob 20. uri.

Knjiga je nastala ob 730-obletnici ene od omemb Suhe pri Predosljah v pisnih virih.  Na predstavitvi se bomo sprehodili skozi zanimivo preteklost vasi, ki so jo zaznamovale kmetije, ki živijo še danes.  Z vaščani je skozi stoletja živela cerkev sv. Štefana z Marijinim kipom in z zlatimi oltarji, ki so pravi biser v slovenskem prostoru. V vasi so se ohranili tudi zanimivi običaji, ki se vpletajo v vsakdanje življenje Sušanov, ki jih povezuje gasilsko društvo in se v primerjavi s slovenskim prostorom nadpovprečno ukvarjajo s kmetijstvom.

V kulturnem programu sodelujejo vaščani Suhe pri Predosljah in člani KUD Predoslje.

 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri