Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 23 junija 2024

Scroll to top

Top

Pregledna razstava Berko

Pregledna razstava Berko
Kdaj:
14 september 2016 @ 19:00 – 20:30 Europe/Ljubljana Časovni pas
2016-09-14T19:00:00+02:00
2016-09-14T20:30:00+02:00
Kje:
Loški muzej - Loški grad
Grajska pot 13
4220 Škofja Loka
Slovenija

Berkov slikarski in grafični opus zaznamujejo umetniški trendi poznih šestdesetih in sedemdesetih let. Po zaslugi likovnih kvalitet, aktualnosti in pronicljivosti si Berko v zgodovini slovenske likovne umetnosti zasluži posebno mesto.

Ob zadnji razstavi bomo izdali tudi obsežno publikacijo s tremi slovenskimi teksti, ki prvič celovito obravnava avtorjev opus in njegov pomen v kontekstu slovenske likovne umetnosti.

Avtorji tekstov so kustosi Saša Bučan, Damir Globočnik in Boštja Soklič, publikacije pa vsebujejo še urejeno dokumentacijo, celoten arhiv Berkovih del in fotografije postavitev.

Razstava bo odprta do 13. novembra 2016.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri