Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 29 maja 2024

Scroll to top

Top

Glasova preja Čarovnice in prostozidarji

Glasova preja Čarovnice in prostozidarji

Kaj imajo skupnega čarovnice in prostozidarji? Včasih so oboji vzbujali strah, porojen iz nevednosti; to pot pa jim bo skupen zgodovinar, ki je oboje proučeval in o njih napisal knjigi. Naš gost je bil dr. Matevž Košir, gorenjski rojak in vodja Sektorja za varstvo arhivskega gradiva posebnih arhivov v Arhivu RS. Z njim se je pogovarjal Miha Naglič.
Preja je bila v četrtek, 15. oktobra 2015, ob 19. uri v Gorenjskem muzeju, v Vojnomirovi dvorani Ullrichove hiše ob gradu Khislstein, Tomšičeva 42, Kranj.

Utrinki z Glasove preje:

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri