Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 22 februarja 2024

Scroll to top

Top

Gorenjski muzej, dobitnik Valvasorjeve nagrade

Urednik

Letošnja podelitev Valvasorjevih nagrad s področja muzejskega dela je bila v ponedeljek, 19. maja 2014, ob 13. uri v Baročni dvorani Radovljiške graščine. Gorenjski muzej je eden od dobitnikov prestižne stanovske nagrade. Nagrado smo prejeli za stalno razstavo Prelepa Gorenjska v gradu Khislstein.

Valvasorjeva nagrada pomeni veliko priznanje in zadoščenje za strokovno delo celotnemu kolektivu Gorenjskega muzeja, ki je v zadnjih šestih letih snoval stalno razstavo Prelepa Gorenjska. Stalna razstava, ki na poklicni poti vsakega kustosa pomeni največji izziv in dosežek, je rezultat timskega in interdisciplinarnega pristopa. Kustosi od arheologa, zgodovinarjev, do etnologa in umetnostnega zgodovinarja smo z raziskovanjem in interpretacijo dragocenim predmetom, ki smo jih hranili v depojih, dodali njihove zgodbe, ki so stkale pripoved o Gorenjski. Nagrada je izziv tudi za prihodnja muzejska ustvarjanja, v katerih se obiskovalci na različne načine srečujejo z našo dediščino. Posredno pomeni tudi priznanje Mestni občini Kranj, ki ji je uspelo zaključiti projekt obnove gradu Khisl­stein, ki ga je namenila muzejski predstavitvi preteklosti Gorenjske.

Takole smo snovali stalno razstavo:

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri