Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 aprila 2024

Scroll to top

Top

Muzejski večer Tekstilna dediščina Gorenjske

Muzejski večer Tekstilna dediščina Gorenjske

Vljudno Vas vabimo na muzejski večer Tekstilna dediščina Gorenjske v četrtek, 22. maja 2014, ob 19. uri v Vojnomirovo dvorano Ullrichove hiše, Tomšičeva 42, Kranj. Predavala bo mag. Monika Rogelj.

Nekdaj so bili na Gorenjskem znani izdelovalci sukna in platna. Izdelovanje tekstila se je nadaljevalo v 20. stoletju z velikimi tekstilnimi tovarnami; v zadnjih desetletjih pa smo bili priča njihovemu klavrnemu koncu.  Izdelki so danes neprecenljiva kulturna dediščina,  ki jo hranimo v muzeju. Vabljeni na sprehod skozi čas, ko je bil gorenjski tekstil pojem kakovosti.

Vtisi s predavanja:

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri