Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 18 julija 2024

Scroll to top

Top

Gorenjski muzej na Kranfest-u

Gorenjski muzej na Kranfest-u

V petek in soboto, 25. in 26. julija se bodo ulice Kranja spremenile v najbolj množično prireditev na Gorenjskem – Kranfest s tradicionalno, tokrat že 32. Kranjsko nočjo. Ker ima Kranfest bogato in raznoliko programsko vsebino, smo se v Gorenjskem muzeju odločili, da se dogajanju priključimo s podaljšanim odpiralnim časom in obiskovalcem ponudimo brezplačno možnost ogleda naših stalnih razstav.

Vse naše razstavne lokacije v Kranju – grad Khislstein, Kostnica, Mestna hiša in Prešernova hiša bomo v petek in soboto, 25. in 26. julija odprte med 10. in 23. uro. VSTOPNINE NI.

Poleg že znanih stalnih razstav, si trenutno lahko pogledate tudi sledeče občasne razstave:

–          Mirno vojaki spite večno spanje: Gorenjska in Gorenjci 1914-1918; v gradu Khislstein

–          Srečne čipke – ustvarjanje in sodelovanje prinaša srečo; Mestna hiša

–          V objemu Rimskega imperija: od Emone do Karnija, od Celeje do Petovione; Mestna hiša

–          Marjan Kukec – Slike, dela na papirju, grafike, fotografije

–          Obnovljena Kostnica ob kranjski župnijski cerkvi

Na vroč petkov in sobotni večer naj se mozaik pestre športne, gledališke, animacijske in seveda glasbene ponudbe začne v prijetno hladnih razstavnih prostorih Gorenjskega muzeja!

Kranfest

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri