Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 30 maja 2024

Scroll to top

Top

Pri Oplenu imamo novo streho

Pri Oplenu imamo novo streho

V mesecu juliju je Občina Bohinj, ki skrbi za vzdrževanje Oplenove hiše, poskrbela za menjavo skodel na skednju. Na naše veliko veselje, saj je slaba kritina, sploh ob deževnih dneh, pomenila tudi to, da so bili etnološki predmeti, ki so razstavljeni na skednju, izpostavljeni škodljivim vplivom. Skodle, lesene deske klane iz smrekovega lesa, so bile včasih značilna kritina v Bohinju. Med razstavljenimi predmeti v Oplenovi hiši si lahko ogledate tudi orodje za njihovo izdelavo.

DSCN6172

DSCN6141

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri