Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 19 julija 2024

Scroll to top

Top

Izšel je katalog Obleka, ki je naredila človeka

Izšel je katalog Obleka, ki je naredila človeka

Vljudno vabljeni na predstavitev kataloga

OBLEKA, KI JE NAREDILA ČLOVEKA

KATALOG STO IN VEČ LET STARIH OBLAČIL IZ ETNOLOŠKE ZBIRKE GORENJSKEGA MUZEJA

v četrtek, 22. oktobra 2015, ob 18. uri v Vojnomirovi dvorani Ullrichove hiše, Tomšičeva 42, Kranj.

V Gorenjskem muzeju hranimo veliko kosov tekstila. Etnološki kustodiat med drugim hrani okoli 250 kosov oblačil, ki izvirajo iz 19. in z začetka 20. stoletja. Ohranila so se predvsem ženska praznična oblačila. Odločili smo se za objavo 180 oblačil z opisom, merami in s fotografijami. Merilo izbora za objavo v katalogu je bila, poleg časovne omejitve na čas do prve svetovne vojne, tudi želja predstaviti čim bolj različno krojene ali okrašene kose. Katalog je prava paša za oči, ki vzbudi občudovanje za ročne spretnosti naših prednikov in njihov občutek za lepo.

Fotografije s prireditve:

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri