Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 29 maja 2024

Scroll to top

Top

Monografija Dekle iz ozadja zgodovine

Monografija Dekle iz ozadja zgodovine

Vemo, da se spominjate razstave Dekle iz ozadja zgodovine, razstave, ki je predstavila življenjsko zgodbo Ljudmile Belcijan, ki je z družino kneza Pavla Karađorđevića odšla v Afriko in tam tudi ostala. Luč sveta je ugledala tudi monografija z zanimivimi prispevki in vpogledi v preteklost. Avtorji člankov so: Alenka Pipan, dr. Marko Frelih, Zvonka Podboršek, Andrej Šter, dr. Peter Mikša, Jelisaveta Karađorđević, mag. Tamara Ognjević, Ivana Božović in Nani Poljanec.

Monografija Dekle iz ozadja zgodovine je bila uvrščena v zbirko Gorenjski kraji in ljudje. Cena je 15 eur in je naprodaj v naših muzejskih trgovinah. 

Vabljeni k nakupu in branju!

Takoj, ko bo mogoče, bomo katalog tudi uradno predstavili. V živo!

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri