Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | August 13, 2019

Scroll to top

Top

Koncert ansambla Nova Schola Labacensis

Koncert ansambla Nova Schola Labacensis

Ob Poletni muzejski noči vas skupaj z ansamblom Nova Schola Labacensis prijazno vabimo na koncert, ki bo v Renesančni dvorani Mestne hiše v Kranju, v soboto, 15. junija 2019, ob 20. uri.

»Questi capelli d’oro Njeni zlati lasje«: Italijanske renesančne in zgodnjebaročne villanelle v izvedbi ansambla Nova Schola Labacensis.

Program koncerta vsebuje renesančno ubrane arkadijske napeve slepega lutnjista Giacoma Gorzanisa iz Trsta, ki je bil tesno povezan z domačo rodbino Khislov, in sorodne napeve njegovih najslovitejših rojakov, ki so delovali na prelomu 16. in 17. stoletja, Girolama Frescobaldija, Barbare Strozzi, Claudia Monteverdija in Giovannija Girolama Kapsbergerja za enega ali dva lirična soprana ter avtentična glasbila, kot so kljunasta flavta, viola d’amore, baročna violina, viola da gamba, turške pavke, teorbirana lutnja, baročna kitara in kitarone.

Zasedbo Nova Schola Labacensis sestavljajo Tadeja Pance (sopran), Urška Kastelic (sopran), Blažka Gaberc (kljunaste flavte), Tomaž Šinigoj (viola d’amore, baročna violina), Miha Šinigoj (viola da gamba), Vasja Štukelj (tolkala),  Marko Angelski (kitarone) in Boris Šinigoj (umetniško vodstvo, renesančna in teorbirana lutnja ter baročna kitara).

Foto: Jure Rus

PRIJAZNO VABLJENI