Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 23 junija 2024

Scroll to top

Top

Koncert ansambla Nova Schola Labacensis

Koncert ansambla Nova Schola Labacensis

Ob Poletni muzejski noči vas skupaj z ansamblom Nova Schola Labacensis prijazno vabimo na koncert, ki bo v Renesančni dvorani Mestne hiše v Kranju, v soboto, 15. junija 2019, ob 20. uri.

»Questi capelli d’oro Njeni zlati lasje«: Italijanske renesančne in zgodnjebaročne villanelle v izvedbi ansambla Nova Schola Labacensis.

Program koncerta vsebuje renesančno ubrane arkadijske napeve slepega lutnjista Giacoma Gorzanisa iz Trsta, ki je bil tesno povezan z domačo rodbino Khislov, in sorodne napeve njegovih najslovitejših rojakov, ki so delovali na prelomu 16. in 17. stoletja, Girolama Frescobaldija, Barbare Strozzi, Claudia Monteverdija in Giovannija Girolama Kapsbergerja za enega ali dva lirična soprana ter avtentična glasbila, kot so kljunasta flavta, viola d’amore, baročna violina, viola da gamba, turške pavke, teorbirana lutnja, baročna kitara in kitarone.

Zasedbo Nova Schola Labacensis sestavljajo Tadeja Pance (sopran), Urška Kastelic (sopran), Blažka Gaberc (kljunaste flavte), Tomaž Šinigoj (viola d’amore, baročna violina), Miha Šinigoj (viola da gamba), Vasja Štukelj (tolkala),  Marko Angelski (kitarone) in Boris Šinigoj (umetniško vodstvo, renesančna in teorbirana lutnja ter baročna kitara).

Foto: Jure Rus

PRIJAZNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri