Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 15 julija 2024

Scroll to top

Top

Mednarodni muzejski dan, ponedeljek 18. maj

Mednarodni muzejski dan, ponedeljek 18. maj

18. maja muzeji in galerije praznujejo MEDNARODNI MUZEJSKI DAN!

Že leta 1977 je Mednarodni muzejski svet ICOM zaznamoval 18. maj kot Mednarodni dan muzejev, z namenom večje prepoznavnosti muzejev v družbi in njenega razvoja.

Mednarodni muzejski dan MMD 2020 se letos posveča temi Muzeji in enakost: raznolikost in inkluzivnost (Museums for Exuality: Diversity and Inclusion).

Ob tej priložnosti vas vabimo, da si BREZPLAČNO ogledate naše stalne razstave med 10. in 18. uro.
Obenem vas vabimo, da si ogledate tudi dve novi občasni razstavi:
– razstavo KLEMENTINE GOLIJA, VEČ KOT POGLED, slike 2010 – 2020 v Prešernovi in Mestni hiši
– razstavo DOGODEK JE TU, DOGODEK IMATE V MESTU! – TEDEN SLOVENSKE DRAME – 50 LET v gradu Khislstein.

V Galeriji Prešernovih nagrajencev je na ogled razstava CARNETS ŽIVKA MARUŠIČA.

Upoštevajte navodila ter ohranite svoje in naše zdravje.

Zaradi korona virusa, bo večji poudarek tudi na virtualnem obeleženju #IMD2020. Ker menimo, da je poslanstvo muzejev, da se odzivajo na družbena dogajanja in da to poslanstvo slovenski muzeji tudi na inovativne načine uresničujemo, bomo javnosti predstavili svoje projekte in dobre prakse, ki se nanašajo na enakost, raznolikost in inkluzivnost ranljivih skupin. ICOM Slovenija bo muzeje in galerije predstavil v posebni virtualni knjižici, ki bo v ponedeljek objavljena na spletni strani ICOM Slovenija ter deljena na družbenih omrežjih vseh sodelujočih. Vsak muzej bo svoj projekt predstavil tudi v okviru svojih spletnih strani in na družbenih omrežjih.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri