Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 30 maja 2024

Scroll to top

Top

Muzejska vitrina Vesela Aleluja

Muzejska vitrina Vesela Aleluja

Vljudno vabljeni na predstavitev Muzejske vitrine Vesela Aleluja v četrtek, 6. aprila 2017, ob 18. uri v Mestno hišo v Kranju, Glavni trg 4.

Priložnostna razstava je posvečena prihajajočim velikonočnim praznikom. Na ogled smo postavili izbrane razglednice z velikonočno motiviko zbiratelja Zmaga Tančiča in se spomnili časov, ko smo za praznike še pisali voščila oziroma čestitke, na katerih je med drugimi pisalo »Vesela aleluja!«. Dodali pa bomo recept za nekdaj obvezno velikonočno jed iz repnih olupkov – alelujo.

velika-noc-razglednica-gaspari-xx.1364498827.jpg.o.470px vnc_4_voscilnica_1_lightbox_image-765x510

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri