Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 julija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Prejmite lepe pozdrave z Gorenjske

Odprtje razstave Prejmite lepe pozdrave z Gorenjske

Gorenjski muzej Vas vljudno vabi na ogled razstave PREJMITE LEPE POZDRAVE Z GORENJSKE – Podobe gorenjskih krajev na razglednicah druge polovice 20. stoletja, ki smo jo odprli v četrtek, 6. aprila 2017, ob 19. uri v Galeriji Prešernove hiše, Prešernova 7, Kranj.

Razstavo je odprla Eva Štravs Podlogar, državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

V kulturnem programu bodo nastopili učenci Glasbene šole Kranj.

Razstava bo na ogled do 12. junija 2017.

Razglednice so pomemben dokument časa in tudi tiste iz novejših obdobij uvrščamo v muzejske zbirke. S pomočjo fotografij na razglednicah lahko spremljamo razvoj posameznih krajev skozi desetletja druge polovice 20. stoletja. To je bil čas številnih velikih gradenj, širitve in spreminjanja urbanistične podobe mest in vasi, motorizacije in novega načina življenja ter vse večjega pomena turizma. Razglednice so se pogosto znašle v poštnih nabiralnikih. Bile so priljubljen način pošiljanja pozdravov in kratkih sporočil ter hkrati pomemben del turistične promocije.

Utrinki z odprtja:

VLJUDNO VABLJENI

12762 11130 8855 7784 a foto2

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri