Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 maja 2024

Scroll to top

Top

Muzejski večer Elektrika kot orožje v osamosvojitveni vojni

Muzejski večer Elektrika kot orožje v osamosvojitveni vojni

Prijazno vabljeni na muzejski večer Elektrika kot orožje v osamosvojitveni vojni leta 1991 v četrtek, 9. marca 2017, ob 18. uri v Vojnomirovi dvorani Ullrichove hiše, Tomšičeva 42, Kranj.

Z nami bodo doc. dr. Drago Papler, avtor knjige Elektro Gorenjska in osamosvojitvena vojna leta 1991, s podnaslovom Pomen elektroenergetske infrastrukture in elektroenergetikov kot civilne strukture v prizadevanjih in boju za samostojno državo ter pričevalca takratnega časa, zdajšnji predsednik uprave Elektra Gorenjska mag. Bojan Luskovec in direktor med leti 1980 – 2003 mag. Drago Štefe.

Avtor opisuje izjemno vlogo elektrodistribucijskega podjetja pri naporih za uresničitev osamosvojitve Slovenije. Prikazane so okoliščine tistega časa. V njej so pričevanja očividcev in udeležencev, ki pripovedujejo o svojih dejanjih, občutkih, tveganjih…

Utrinki z večera:

EG_in_osamosv.vojna_leta_1991

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri