Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 19 julija 2024

Scroll to top

Top

Muzejski večer Janž Khisl in grad Khislstein

Muzejski večer Janž Khisl in grad Khislstein

Prijazno vabljeni na muzejski večer JANŽ KHISL IN GRAD KHISLSTEIN v četrtek, 18. maja 2017, ob 19. uri v Vojnomirovi dvorani Ullrichove hiše v Kranju, Tomšičeva 42.
Večer bo posvečen podjetniku, ki je v 16. stoletju kupil grad v Kranju, po katerem še danes nosi ime – Khislstein. O Janžu Khislu in njegovem rodu bo spregovorila poznavalka rodbine prof. zgod. in soc. Barbara Žabota iz Zgodovinskega arhiva Ljubljana.
Obenem pa bomo predstavili tudi knjižico o gradu Khislstein, ki jo je pripravila kolegica mag. Barbara Kalan.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri