Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 21 junija 2024

Scroll to top

Top

Muzejski večer Kranjski Demos

Muzejski večer Kranjski Demos

Vljudno vabljeni na muzejski večer Kranjski Demos v četrtek, 23. januarja 2014, ob 18. uri v Vojnomirovo dvorano Ullrichove hiše, Tomšičeva 42, Kranj.

Po volitvah 1990 so Demosove stranke navajale, da imajo v kranjski občini več kot dva tisoč članov, v sami kampanji in delovanju pa je aktivno sodelovalo več sto ljudi.

Vrsta Demosovih veljakov   se je uveljavila tudi na slovenski in mednarodni ravni, omenimo samo Rudija Šeligo, Iva Bizjaka, Andreja Štera, Petra Venclja, Vitomirja Grosa, Ivana Štularja, Franca Čebulja, Mira Kozelja, Darka Jarca in še bi lahko naštevali. Moška družba, ki zasluži, da si napiše spomine in z raziskavami zasede ustrezno mesto v zgodovini.

Na prvih volitvah sta bila v zbor občin republiške skupščine  izvoljena Ivo Bizjak in Vitomir Gros, v družbeno-politični zbor Rudi Šeligo in Franc Golja, v zbor združenega dela pa Vlasta Sagadin, Ivan Štular, Franc Erce, Janez Remškar in Andrej Šter.

Ali je zavedanje pomena raziskovanja zgodovine Demosa pri samih akterjih odrinjeno iz središča njihovega zanimanja?

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri