Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 30 maja 2024

Scroll to top

Top

Muzejski večer Kulturna dediščina: vse kar smo bili, smo, bomo, znamo in veljamo

Muzejski večer Kulturna dediščina: vse kar smo bili, smo, bomo, znamo in veljamo

V letu Evropske kulturne  dediščine Vas vljudno  vabimo na muzejski večer

Kulturna dediščina: vse kar smo bili, smo, bomo, znamo in veljamo v torek, 23. januarja 2018, ob 18. uri v Vojnomirovi  dvorani Ullrichove hiše,  Tomšičeva 42, Kranj.

Predavala bo ddr. Verena Vidrih Perko.

Predavanje bo v prvem delu predstavilo vse bolj aktualno vprašanje, kaj je kulturna dediščina in kaj je njen družbeni pomen. Ponudilo bo kratek pregled mednarodnih in slovenskih dokumentov, ki človeku zagotavljajo uživanje kulturne dediščine in nam vsem nalagajo dolžnost njenega varovanja. In ker je iz dokumentov razviden družbeni odnos zahodne družbe do dediščine, kot smo mu priča v našem okolju, bo predavateljica skušala prepoznati te razlike in jih skozi preteklost pojasniti.

Predavanje se bo zaključilo z razmišljanjem o usodi slovenske kulturne dediščine kot temelju identitetnega, izobraževalnega, razvojnega in gospodarskega narodnega kapitala v smislu indijskega pregovora: če si izgubil premoženje, ni nič izgubljenega, če si izgubil zdravje, je izgubljenega veliko, če si izgubil dediščino, si izgubil vse.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri