Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 21 junija 2024

Scroll to top

Top

Muzejski večer Podnebne spremembe v Sloveniji

Muzejski večer Podnebne spremembe v Sloveniji

Razstava Kakšno je bilo vreme na Gorenjskem, se bliža koncu. Ob tej priložnosti smo prirpavili muzejski večer Podnebne spremembe v Sloveniji: od analize meritev do projekcije prihodnosti

v četrtek, 6. marca 2014, ob 18. uri v Vojnomirovo dvorano Ullrichove hiše, Tomšičeva 42, Kranj.

Gost večera bo Gregor Vrtačnik z Agencije Republike Slovenije za okolje, Urad za meteorologijo, kjer se ukvarja z analizo meteoroloških meritev, izdelavo analiz podnebja in podnebnih sprememb ter spremlja izredne vremenske dogodke. Tudi prosti čas posveča vremenoslovju, saj s kolegi iz različnih strok sodelujejo pri meritvah temperature zraka v mraziščih.

 

 

Površina Triglavskega ledenika se je v pol stoletja skrčila na približno dvajsetino prvotne. Na najglobjem mestu je njegova debelina, po zadnjih meritvah, več kot 9 metrov. Triglavski ledenik je dokaz podnebnih sprememb.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri