Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 27 maja 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Pavel Kunaver (1889 – 1988)

Odprtje razstave Pavel Kunaver (1889 – 1988)

Spominska razstava in okrogla miza o pedagogu, geografu, astronomu, jamarju, skavtu in taborniku, alpinistu-drenovcu, poljudnoznanstvenemu piscu, amaterskem slikarju, fotografu in naravovarstveniku je bila v sredo, 5.3.2014 ob 18.00 uri v Vojnomirovi dvorani Ullrichove hiše v Kranju.

Vljudno vabljeni na njen ogled v grad Khislstein, do 13. aprila 2014.

Utrinki z okrogle mize:

 

Vabimo vas na odprtje spominske razstave Pavel Kunaver (1889-1988) in na pogovor o njegovem življenju in delu. Razstava predstavlja bogato življenje pedagoga, geografa, krasoslovca, astronoma, jamarja, skavta in tabornika, alpinista-drenovca, poljudnoznanstvenega pisca, amaterskega slikarja, fotografa in naravovarstvenika. Bil je osebnost, ki v spominih mnogih še danes živi kot izvrsten podajalec znanja, iskriv sogovornik in vztrajen zagovornik vsemogočnosti Narave.

Večer pripravljamo v sodelovanju z dr. Jurijem Kunaverjem, Astronomsko geofizikalnim observatorijem Golovec in sogovorniki pri pogovoru. Pogovor se bo odvijal v Ullrichovi hiši, Tomšičeva 42, Kranj.

Sogovorniki:

dr. Jurij Kunaver – doktor geomorofoloških znanosti, univerzitetni profesor na Oddelku za geografijo FF v pokoju in lastnik razstavljenega gradiva,

Stane Peterlin – biolog in upokojeni naravovarstvenik

Jože Mihelič – nekdanji sodelavec Triglavskega narodnega parka in dolgoletni prijatelj družine Kunaver

Pogovor bo vodila Majda Odar, vodja Info središča TNP Triglavska roža na Bledu.

Razstava bo v Gradu Khislstein na ogled do 13. aprila 2014.

pavel_kunaver_astro_domaMojstrovka 55obrezano

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri