Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 aprila 2024

Scroll to top

Top

Muzejski večer PONOS.SVN’18 – Slovenija (naj bo) Vedno Naj …višje

Muzejski večer PONOS.SVN’18 – Slovenija (naj bo) Vedno Naj …višje

Vljudno vabljeni na muzejski večer

PONOS.SVN18 

Slovenija (naj bo) Vedno Naj …višje

v torek, 20. marca 2018, ob 18. uri

v Vojnomirovo dvorano Ullrichove hiše v Kranju, Tomšičeva ulica 42.

Gost večera bo gospod Stanislav Jesenovec, operativni zastavoslovec.

* Kako so se Slovenci, kot narod, izkazovali na prireditvah v Kranju in okolici v času izvirnih Bleiweisovih Novic do diktature 1929. leta?

*Kdaj je simbol slovenski in kaj je slovensko, kdaj pa je simbol Republike Slovenije in kaj je njeno?

* Kako se Slovenci, kot nacija, izkazujemo sedaj na prostem, na prireditvah in v različnih prostorih v MO Kranj in drugod po Sloveniji ter v tujini?

*Zakaj Slovenci in Slovenija dajemo najmanjšo, najbolj površno pozornost pravilni, celoviti uporabi narodnih, državnih ter drugih simbolov med državami, ki so nastale na ozemlju nekdanje Jugoslavije?

* Kaj sporoča vodilo I feel Slovenia?

 

PRIJAZNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri