Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 19 julija 2024

Scroll to top

Top

Muzejski večer z gostjo dr. Lučko Kajfež Bogataj

Muzejski večer z gostjo dr. Lučko Kajfež Bogataj

V okviru razstave Kakšno je bilo vreme na Gorenjskem smo gostili klimatologinjo, Nobelovo nagrajenko, častno občanko mesta Kranja dr. LUČKO KAJFEŽ BOGATAJ. S predavanjem VREME NEKOČ, DANES IN V PRIHODNOSTI nas je seznanila z najnovejšimi podatki, ki potrjujejo podnebne spremembe. Človek je pač s svojim spremljenjem za več, močneje, hitreje, s svojo vizijo napredka pripeljal Zemljo do točke, kjer je vrnitev težka.

Podnebje je pomemben naravni vir in še vedno smo odvisni od vremena. Kakšna je razlika med vremenom in podnebjem? Kako se vreme spreminja vsakodnevno in kako v zadnjih desetletjih podnebje? Kakšne so pričakovane podnebne spremembe, ki jih že občutimo, in kakšno vreme se nam obeta v prihodnosti?

Po končanem predavanju bo čas za razgovor in vaša vprašanja.

Foto: www.mladina.si

Foto: www.mladina.si

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri