Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 29 maja 2024

Scroll to top

Top

Muzejski večer Živimo na planetu, ki ne raste!; gostja dr. Lučka Kajfež Bogataj

Muzejski večer Živimo na planetu, ki ne raste!; gostja dr. Lučka Kajfež Bogataj

V okviru razstave Kakšno je bilo vreme na Gorenjskem, Vas vljudno vabimo na predavanje Nobelove nagrajenke, klimatologinje
dr. LUČKE KAJFEŽ BOGATAJ
ŽIVIMO NA PLANETU, KI NE RASTE!
v petek, 3. marca 2017, ob 18. uri v Muzej Tomaža Godca, Zoisova 15, Bohinjska Bistrica.
Želja vse več ljudi po nenehni gospodarski in materialni rasti ne upošteva dejstva, da imamo na voljo omejene naravne vire. Živimo na planetu, ki ne raste! 21. stoletje je prelomni čas, saj ljudje v zadnjem stoletju ogrožamo stabilnost lastnega planeta. Kot domine se podirajo zakonitosti kroženj energije in snovi v naravi, ki so bile prisotne na tisoče let. Podnebne spremembe so le eden izmed problemov, ki smo jih zakrivili ljudje. Tesno pa so povezane z ostalimi okoljskimi težavami, na primer s kakovostjo zraka, z ekstremnim vremenom, s pomanjkanjem vode, rodovitnih tal in z upadanjem biotske raznovrstnosti.
Nujno je, da si pridobimo dovolj znanja in prenehamo zanikati posledice gospodarske rasti v okolju ter začnemo upoštevati omejitve naravnih sistemov. Na planetu, ki ne raste, lahko namreč rastemo še drugače – v znanju, spretnosti, umetnosti, kulturi, športu, kakovostnih medsebojnih odnosih in ne le v materialnem smislu.


VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri