Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 15 aprila 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Petra Abrama

Odprtje razstave Petra Abrama

Prijazno vabljeni na odprtje razstave del akademskega kiparja Petra Abrama v četrtek, 2. marca 2017, ob 18. uri v Galeriji Mestne hiše, Glavni trg 4, Kranj.

V Galeriji Mestne hiše v Kranju je na ogled pregledna razstava akademskega kiparja Petra Abrama, ki je v preteklem letu praznoval svoj 60. življenjski jubilej in 35-letnico ustvarjanja. Slikar, kipar, ilustrator in likovni pedagog, ki živi in ustvarja na Krasu, za svojo likovno pripoved uporablja najraje le malo potez in le nekaj barvnih odtenkov in tako s svojimi deli nakazuje svet miselnih praoblik, v katerega običajno vstopamo le v trenutnih zbranosti in posebnega razpoloženja.

Kot je zapisal kurator razstave muzejski svetnik ddr. Damir Globočnik:

»Likovni opus Petra Abrama je po formalni plati raznolik, po vsebinski plati pa iskren in avtentičen. Likovnik je vselej ostal zvest samemu sebi, saj njegova likovna dela v polni meri odražajo avtorjevo percepcijo sveta, odnos do sveta in bivanja. Nikoli ni podlegel namigom o konjukturnosti aktualnejših oziroma agresivnejših in medijsko prepoznavnejših likovnih praks in procesov sodobne umetnosti, ki dopuščajo zunajumetnostne učinke. V več kot treh desetletjih kontinuiranega ustvarjalnega dela smo lahko bili priča premišljenemu likovnemu razvoju, ki je kljub različnim vsebinskim in interpretativnim poudarkom ohranil intimen značaj.«

_DSC5017xa 3 croppedimage609400-Peter-Abram-mala-DSC3596-prehod

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri