Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 19 julija 2024

Scroll to top

Top

Nora de Saint Picman Asociirani fragmenti realnosti

Nora de Saint Picman Asociirani fragmenti realnosti

Vljudno Vas vabimo na odprtje razstave

NORA DE SAINT PICMAN

ASOCIIRANI FRAGMENTI REALNOSTI

v četrtek, 18. septembra 2014, ob 19. uri v Galerijo Mestne hiše, Glavni trg 4, Kranj.

Razstavljena dela bodo na ogled do 3. oktobra 2014.

Več o umetnici si preberite na spletni strani.

Utrinki z odprtja:

Iz spremnega teksta kustosa razstave, muzejskega svetnika ddr. Damir Globočnika:

Nora de Saint Picman je vizualna umetnica, ki pri svojih javnih projektih, likovnih ciklusih in motivnih izzivih pogosto načrtno prehaja med različnimi likovnimi mediji in jih povezuje med seboj. Klasična likovna izrazila se prepletajo z novimi tehnološkimi pristopi. Slika, risba, grafika, kolaž, skulptura, fotografija in ekranska podoba so sredstva, s katerimi avtorica oblikuje in sestavlja likovne organizme, ki so lahko posebej zasnovani za dani galerijski prostor. Raznovrstne likovne podobe in prakse avtorica poveže v enovite likovne in ambientalne postavitve, ki pa jih ne moremo vrednotiti kot samozadostne celote. Postmodernistično odpiranje kreativnega polja znotraj ožjega likovno galerijskega področja je pri avtorici vselej povezano z izražanjem osebne angažiranosti. Po vsebinski plati lahko avtoričine likovne projekte opredelimo za umetniški odziv na ustvarjalni vzgib, pojav, stanje ali dogodek.

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri