Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 maja 2024

Scroll to top

Top

Odprta razstava Prelepa Gorenjska

Odprta razstava Prelepa Gorenjska

V četrtek, 20. decembra 2012, smo svečano odprli novo stalno razstavo Prelepa Gorenjska v prenovljenih prostorih gradu Khislstein. Razstavo je odprl minister za izobraževanje, znanost, kulturo in šport dr. Žiga Turk, za vzdušje na odprtju pa so s skladbami Prelepa Gorenjska, Tam, kjer murke cveto in Slovenija, odkod lepote tvoje poskrbeli člani Hišnega ansambla Avsenik.

Razstava, ki ima ime povzeto po Avsenikovi skladbi Prelepa Gorenjska, za katero je tekst napisal Feri Souvan, govori zgodbo 1500 letne zgodovine, na 1500 kvadratnih metrih, skozi zgodbe 1500 predmetov.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri