Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 20 maja 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave del Jožeta Tisnikarja

Odprtje razstave del Jožeta Tisnikarja

Vabimo vas na odprtje in ogled razstave slik in risb nagrajenca Prešernovega sklada Jožeta Tisnikarja, ki bo v četrtek, 10. marca 2022, ob 18. uri v Galeriji Prešernovih nagrajencev Kranj na Glavnem trgu 18 v Kranju.
Vsa razstavljena dela so iz zasebne zbirke Alojza Ovsenika.

Ddr. Damir Globočnik: “Jože Tisnikar je eden najbolj avtentičnih in samosvojih slovenskih likovnih umetnikov. Njegov umetniški opus se uvršča med osrednja poglavja slovenskega slikarstva 20. stoletja. Tisnikarjevo slikarstvo kljub pozornosti likovne kritike oziroma številnim umetnostnozgodovinskim analizam ostaja skrivnostno.”

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri