Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 21 junija 2024

Scroll to top

Top

Predstavitev kataloga Kaša, žganci, zelje

Predstavitev kataloga Kaša, žganci, zelje

Razstava, posvečena dediščini prehrane na Gorenjskem, ki smo jo odprli v lanskem letu, je dobila tudi svoj izjemen katalog. Vsebino za katalog je predstavilo šest sodelavk, vsaka iz svojega področja. 
Vsebino kataloga bomo predstavili v četrtek, 17. marca 2022, ob 18. uri v Vojnomirovi dvorani Ullrichove hiše v Kranju, Tomšičeva 42. 

Katalog lahko naročite tudi v naši spletni trgovini. 

Kaj nam o prehrani naših prednikov povedo arheološke raziskave? Kako se v sodobno kuhinjo vpleta prehrambena dediščina? Kaj so gospodinje kuhale med prvo svetovno vojno? Kakšne so bile spremembe prehrane v 20. stoletju? Vodnikove Kuharske bukve. Kako se prehranjevati brez glutena?

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri