Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 30 maja 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave del Maše P. Žmitek

Odprtje razstave del Maše P. Žmitek

Vljudno vabljeni na odprtje razstave del Maše P. Žmitek v četrtek, 6. februarja 2020, ob 18. uri v Galeriji Prešernove hiše v Kranju.

Na razstavi bodo predstavljena dela večkrat nagrajene ilustratorke Maše P. Žmitek. Umetnica je za magistrsko nalogo z naslovom Megafavna kenozoika, razred: sesalci, v letu 2018 prejela univerzitetno Prešernovo nagrado. Njeno raziskovalno delo pomembno prispeva k razumevanju pri nas manj raziskanega področja znanstvene ilustracije ter analognih tehnik prikazovanja gibanja in njihove rabe v učne namene. Nove tehnike pa razširja tudi na druga področja ilustracije. Najnovejši projekt so upodobitve Gala, Mišjega strahu in Kužka Postružka v obsežni otroški pesniški zbirki Svetlane Makarovič z naslovom Pesmi muce Potovke.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri