Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 23 junija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave del Miha Perčiča

Odprtje razstave del Miha Perčiča

Vljudno vabljeni na ogled razstave del akademskega slikarja Miha Perčiča, ki smo jo odprli v torek, 18. decembra 2018, ob 18. uri v Kleti Mestne hiše.
Razstava bo na ogled do konca februarja 2019.

Iz strokovnega teksta ddr. Damirja Globočnika:

Miha Perčič je po svoji temeljni likovni izobrazbi specializirani grafik. V ospredju njegovega likovnega delovanja je preizkušanje izraznih možnosti različnih grafičnih tehnik. Pri tem je pokazal občutljivost tako za postopke globokega in visokega tiska, torej za tradicionalne grafične tehnike, ki zahtevajo procesno naravo dela in tehnično popolnost. V malone dveh desetletjih kontinuiranega dela je Miha Perčič svoj likovni svet motivno bogatil in likovno izčiščeval, tako da so lahko nekateri motivi dobili značaj simbola ali znaka, kar velja tudi za razstavljena dela iz ciklusov »Mlečna cesta« in »Kruha in iger«. Pomembna lastnost Perčičevega likovnega nagovora je hotenje po preizkušanju različnih izraznih možnosti grafike, ki ga je usmerilo v likovno eksperimentiranje, na primer v povezovanje grafike s slikarskimi učinki, ki jih prinaša uporaba intenzivnih, živahnih (akrilnih) barv in platna kot nosilca grafičnega odtisa. Miha Perčič je kot grafično matrico uporabil valovito lepenko, ki ima pri prvem ciklusu obliko kroga, pri drugem ciklusu pa se je odločil za pravokotno položena trakova, ki spominjata na črko X oziroma na Andrejev križ.

Prijazno vabljeni

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri