Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 23 junija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Mednarodni simpozij umetniške keramike V-Oglje 2006-2020

Odprtje razstave Mednarodni simpozij umetniške keramike V-Oglje 2006-2020

Gorenjski muzej Vas vljudno vabi na odprtje razstave Mednarodni simpozij umetniške keramike V-Oglje 2006-2020 v četrtek, 2. julija 2020, ob 19. uri v Galerijo Prešernove hiše, Prešernova 7, Kranj.

Iz strokovnega teksta ddr. Damirja Globočnika:

Mednarodni simpozij umetniške keramike V-OGLJE je likovno srečanje, ki se je iz poletne likovne delavnice preoblikovalo v zanimiv likovni projekt. Atelje keramike in lončarstva v vasi Voglje pri Šenčurju v prvi polovici julija namreč postane prizorišče ustvarjalnega druženja, na katerem sodelujejo domači in tuji keramiki, kiparji, slikarji, fotografi in likovni kritiki. Vpogled v dokumentarni arhiv mednarodnega simpozija umetniške keramike odkrije vrsto dejavnosti, ki presegajo običajni nivo likovnih srečanj pri nas. Posebej velja izpostaviti skrben izbor sodelujočih, sodelovanje z Mednarodno akademijo keramike (International Academy of Ceramics), predavanja in predstavitve sodelujočih na simpoziju, kataloge vsakoletnih razstav v muzeju občine Šenčur, Revijo za umetnost V-OGLJE, razstavna gostovanja v Muzeju keramike Berlin in Muzeju keramike Westerwald v Nemčiji, predstavitev na 47. kongresu IAC v Barceloni, vrsto razstav v slovenskih razstaviščih in nenazadnje – prvo stalno zbirko umetniške keramike pri nas. Vse to so presežki, po zaslugi katerih se likovno srečanje, kakršno sta si v domačem ateljeju v Vogljah zamislila Barba Štembergar Zupan in Niko Zupan, razlikuje od večine likovnih delavnic, kolonij in podobnih dogodkov pri nas.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri