Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 21 maja 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Denar vaše in naše mladosti

Odprtje razstave Denar vaše in naše mladosti

Skupaj z Numizmatičnim društvom Slovenije vas vljudno vabimo na odprtje razstave Denar vaše in naše mladosti v četrtek, 2. julija 2020, ob 18. uri v Stebriščno dvorano Mestne hiše v Kranju.

Letošnja razstava je z namenom nostalgična. Tokrat Numizmatično društvo Slovenije predstavlja denar, ki je bil v uporabi na naših tleh v zadnjih burnih stotih letih. Ponovno bomo spoznavali denar,           ki je krožil med nami, prek naših rok in po naših žepih. Sto let je dolga doba za človeka in za njegov spomin, vendar pa kratka za zgodovino. No, ne glede na to so se v zadnjih 100 letih v Sloveniji dogajali burni in prelomni dogodki, v katerih smo si zgradili samostojno državo in si priborili svobodo. Vse to bomo lahko spoznali prek predstavljenega denarja tudi na naši razstavi.

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri