Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 27 maja 2024

Scroll to top

Top

Razstava Dogodek je tu, dogodek imate v mestu! – Teden slovenske drame – 50 let

Razstava Dogodek je tu, dogodek imate v mestu! – Teden slovenske drame – 50 let

Gorenjski muzej Vas skupaj z Slovenskim gledališkim inštitutom in Prešernovim gledališčem Kranj vljudno vabi na ogled razstave DOGODEK JE TU, DOGODEK IMATE V MESTU! – TEDEN SLOVENSKE DRAME – 50 LET od ponedeljka 18. maja 2020 dalje.

Razstava nas bo popeljala v bogato zgodovino festivala in njegov postopni razvoj, hkrati pa bo tudi vpogled v zgodovino Kranja, saj je bilo mesto ves čas vanj vpeto. Festivala ne bi bilo brez Kranja in Kranjčanov. Posebej bodo predstavljeni Grumovi nagrajenci in njihova nagrajena dramska besedila. Teden slovenske drame je festival, ki je kljuboval času in preživel zgodovinske prelomnice, tudi razpad bivše države in propad kranjskih podjetij, ki so festival finančno podpirali.

Vabljeni na ogled razstave, na vpogled v žlahtnost slovenskih dramskih besedil, ki se ravno zaradi Tedna slovenske drame in vizije širjenja slovenske dramske besede vse večkrat igrajo tudi na tujih gledališčih odrih. Pridite! Imamo dogodek!

VLJUDNO VABLJENI

Županova Micka. Foto Damijan Švarc

 

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri