Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 30 maja 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Heroji revolucije v vojni in miru – Odlikovanja druge Jugoslavije

Odprtje razstave Heroji revolucije v vojni in miru – Odlikovanja druge Jugoslavije

Gorenjski muzej Vas vljudno vabi na ogled razstave Heroji revolucije v vojni in miru – Odlikovanja druge Jugoslavije, ki smo jo odprli v četrtek, 20. aprila 2017, ob 18. uri v Stebriščni dvorani Mestne hiše v Kranju, Glavni trg 4.

Razstavo je odprl David Tasič.

Gre za predstavitev privatne zbirke Miša Serajnika.

Odlikovanja so služila vzpostavljanju v osnovi teocentrične strukture titoizma. Po sovjetskem vzorcu so najprej odlikovali razred bojevnikov z medaljami za hrabrost, s spominskimi znaki 1941 in z redi narodnega heroja. Posebej za vojaška odlikovanja lahko sklepamo, da so jih dobivali samo komunisti, saj je bil oficirski kader praviloma vključen v Komunistično partijo oziroma Zvezo komunistov.

Obrazstavna zloženka

VLJUDNO VABLJENI

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri