Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 21 aprila 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Malar nam polepša življenje

Odprtje razstave Malar nam polepša življenje

Vljudno vabljeni na oogled razstave Malar nam polepša življenje od četrteka, 15. oktobra 2020, dalje v podstrešni galeriji gradu Khislstein v Kranju, Tomšičeva 44. 

Zaradi trenutnega epidemiološkega stanja, odprtja zaenkrat ne bo. 

Poznamo slogan, da barve naredijo dom. Da je to res, vemo vsi, saj smo potrebovali nekoga, ki nam je polepšal prostor kjer bivamo, delamo, se zabavamo – torej malarja. Kdaj pa si je začel človek barvati bivališča? Ali res že v prazgodovini? Kdaj se je začela industrijska proizvodnja barv? Smo zaostajali od ostale Evrope? Kje so se izobraževali ti mojstri na Gorenjskem? Kakšno orodje so uporabljali pri svojem delu?

Na razstavi v gradu Khislstein v Kranju bo predstavljen poklic, ki se je s časom spreminjal, vendar ostaja nepogrešljiva obrt. Barve v nas vzbujajo čustva, spreminjajo razpoloženje in vizualno olepšajo prostor. Za prijetnejše bivanje je torej zaslužen malar, ki prinaša barve in urejenost v naš dom!

VLJUDNO VABLJENI

Več kot 100 let stari valjčki. Foto Anton Černič

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri