Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Gorenjski muzej | 15 julija 2024

Scroll to top

Top

Odprtje razstave Mirno vojaki spite večno spanje: Gorenjska in Gorenjci 1914-1918

Odprtje razstave Mirno vojaki spite večno spanje: Gorenjska in Gorenjci 1914-1918

V petek, 20. junija 2014, smo ob 19. uri slovesno odprli razstavo posvečeno vojni vihri prve svetovne vojne, razstavo Mirno vojaki spite večno spanje: Gorenjska in Gorenjci 1914 – 1918.

Vpogled v razstavo:

Razstava Mirno vojaki spite večno spanje je simbolno posvečena žrtvam 1. svetovne vojne na Gorenjskem. Sestavljali jo bodi trije glavni vsebinski sklopi. Prvi je seznam žrtev in fotografsko gradivo, ki bosta obiskovalca skupaj z več kot 4000 imeni umrlih spremljala skozi celoten razstavni prostor. Dogajanje na fronti bodo ponazarjali izvirni predmeti, ki so pripadali vojakom s soške fronte- od granat, pušk, bajonetov, do predmetov iz kavern, medalje in značke, tragične življenjske usode pa izbrani življenjepisi padlih vojakov, ki so bili objavljeni v Ilustriranemu glasniku  v letih vojne. V tretjem delu bodo predstavljena spominska obeležja Gorenjcem, umrlim v 1. svetovni vojni.

Vtisi k odprtja:

Dostopnost

Na spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. več informacij

Piškoti so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Nekateri so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, nekateri izboljšajo uporabniško izkušnjo. Piškotki so lahko kratkotrajni ali dolgotrajni. Izbrišejo se po koncu poteka veljavnosti. Lahko jih izbrišemo tudi ročno. Naše spletno mesto uporablja piškotke, ki jih ob vašem obisku tega spletnega mesta naložimo na vaš računalnik oziroma mobilno napravo. Tako lahko prepoznamo vašo napravo, ko se z njo vrnete na naše spletno mesto, ter na ta način omogočimo boljše delovanje in uporabo spletnega mesta. Piškotke lahko popolnoma izbrišete oziroma onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. Navodila se nahajajo v sekciji pomoč vašega brskalnika. V primeru, da boste piškotke popolnoma izključili, vam morda kakšna izmed funkcionalnosti na spletnem mestu ne bo delovala.

Zapri